Turnwedstrijden turnsters SGVenL

Hollandscheveld, zaterdag werd de 1e RWS B turnwedstrijd gehouden. 7 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee.

Voor de senioren, junioren en jeugd E en F niveau was het vroeg opstaan. Om 8.00 uur vond de warm-up plaats. Ze turnden de wedstrijd op de toestellen sprong, brug ongelijk, balk en vloer. Het is tijdens de eerste wedstrijd altijd even aftasten hoe het gaat. Tijdens de trainingen liepen niet alle toestellen voor iedereen soepel, maar ze waren allemaal super gefocust om zo optimaal mogelijk te turnen. Over het geheel hebben ze het goed gedaan. Op de balk en aan de brug waren de uitersten tussen de turnsters wel erg groot. Esmee die een vloeiende oefening met een keurige radslag en zonder val turnde en hierop 1e werd en Lintzy die met een vervelende val haar oefening wel zo goed mogelijk vervolgde. Dione en Lisa die een redelijk stabiele oefening turnden. Aan de brug ongelijk ging het voor Lisa, Lintzy en Dione echt niet goed. Ze turnden alle drie een aantal elementen niet en verloren daardoor veel punten. Noa was over de 4 toestellen het meest stabiel. Helaas mist ze nog een element aan de brug, maar ze mocht toch de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de 2e wedstrijd turnden Lieke en Merle niveau 5. De voorbereiding voor Lieke was niet optimaal, want ze was de laatste week grieperig en kon niet trainen maar ze ging toch haar wedstrijd turnen. Voor het eerst deden de meisjes hun vloeroefening op muziek. Ze turnden beiden een mooie oefening. Lieke turnde voor het eerst een salto v.o. en Merle liet een mooie flikflak zien. Bij sprong ging de overslag bij Lieke niet helemaal goed en moest Henny ingrijpen. Gelukkig ging de 2e sprong beter. Merle turnde een keurige overslag en arabier. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Helaas mislukte het ophurken bij Lieke maar vervolgde haar oefening goed. Merle turnde stabiel. Na een ronde rust was als laatste toestel de balk aan de beurt. Ze waren hier beiden niet erg positief over, dus Henny moest ze wat moed inpraten. Dit heeft wel geholpen want ze turnden beiden een keurige stabiele oefening waarbij de handstand en radslag optimaal werden uitgevoerd. Hiervoor behaalde Lieke het hoogste cijfer binnen haar niveau en Merle de 2e plaats. Dus met het laatste toestel hebben ze de wedstrijd goed afgesloten. Met het team behaalden ze zelfs een podium plaats, ze kregen de zilveren medaille omgehangen.

Heerenveen, terwijl de turnster van de RWS B hun wedstrijd in Hollandscheveld turnden turnde Yvette Schlepers haar landelijke wedstrijd C niveau in Heerenveen. Dit was voor haar alweer de laatste wedstrijd. De zenuwen waren wel aanwezig want de voorgaande 2 wedstrijden waren niet helemaal naar wens gegaan. Deze wedstrijd ging het gelukkig op alle toestellen beter en was ze zelf tevreden en behaalde ze een keurige 12e plaats.