Turnsters SGV&L halve finale NK

Rotterdam, zaterdag 18 maart werd de halve finale georganiseerd in Topsportcentrum Rotterdam. 2 turnsters van SGVenL hebben zich geplaatst voor deze halve finale.

In de 1e ronde mocht Merle Bakker, jeugd suppl D 2e divisie, haar wedstrijd turnen. Het was vroeg vertrekken vanuit Slagharen, want ze moest om 8.15 uur aanwezig zijn zodat ze om 8.40 kon beginnen met haar warming-up. Ze was wel gespannen, want ja wat kan je verwacht voor zo’n halve finale. Haar 1e toestel was brug. Het eerste gedeelte van haar oefening ging super goed, maar helaas tijdens de zolendraai moest ze de brug verlaten. Daarna zat de schrik er een beetje in, want ook tijdens de afsprong had ze een weigering. Maar ze herstelde zich goed en liet een mooie gestrekte salto af zien. Teleurgesteld over de brug ging ze vol goede moed door met haar balk oefening. Tijdens het inturnen ging het goed, maar tijdens haar wedstrijd had ze de teleurstelling van haar brugoefening toch niet helemaal uit haar hoofd kunnen zetten. Helaas had ze een val bij de balk en daarna ging ze te gehaast door, zodat ze nog een keer de balk moest verlaten. Na dit toestel heeft Henny haar even opgepept door te zeggen dat het een prestatie is dat ze hier haar wedstrijd mag turnen en dat ze er ook vooral van moet genieten. En dat dit een mooie ervaring voor haar is waar ze ook weer dingen van leert. Daarna viel de spanning er een beetje vanaf. Ze turnde een mooie vloeroefening met een keurige schroef en een goede overslag-salto. Haar laatste toestel was sprong. Tijdens het inspringen had ze een erg diepe landing bij de tsukahara en hierdoor had ze erg veel last van beide voeten. Gelukkig was ze niet als eerste aan de beurt en kreeg ze even tijd om te herstellen. Tijdens haar wedstrijd ging de tsukahara goed en landde ze keurig tot stand. Over het geheel mag ze echt tevreden zijn met hetgeen ze heeft laten zien.

In de 4e ronde was Yvette Schlepers, senior suppl C 3e divisie, aan de beurt. Zij startte ook met brug en hierop turnde ze een keurige oefening. Daarna was de balk aan de beurt. Ook bij Yvette ging deze oefening niet helemaal naar wens. Ze had een val tijdens haar arabier. Het duurde nogal even voordat haar cijfer bekend werd gemaakt. Tot haar schrik kreeg ze 4 punten neutrale aftrek, omdat haar oefening te weinig elementen had. Nu blijkt haar opsprong niet te tellen en ook haar spagaatsprong werd niet meegerekend. Dit was toch wel echt een domper. Gelukkig heeft ze dit snel naast haar neergelegd en gooide ze alle energie in haar vloeroefening. Ze turnde een nette oefening met keurig uitgevoerde elementen. Tot slot turnde ze een keurige tsukahara tot stand over de pegasus. Ondanks de teleurstelling van haar balkoefening heeft ze een goede wedstrijd neergezet en mag ze echt super tevreden zijn.

Rond 18.00 uur keerden we weer huiswaarts naar Slagharen.