Turnsters SGVenL zilveren medaille Provinciale Kampioenschappen.

Hoogeveen, zaterdag 25 mei werden de Provinciale Kampioenschappen teamwedstrijden gehouden. Voor gymvereniging SGVenL deden hier 2 teams aan mee.

In de 1e ronden turnden de meisjes middenbouw nivo 6, Floor, Kaithly en Tessa. Zij vormden samen met 2 turnsters van Eugenia een team. Er deden 6 teams mee op dit niveau. Ze begonnen aan de brug ongelijk. Floor was nog niet helemaal wakker, want die turnde 2x een buikdraai terwijl ze dit zelf niet eens door had. Daarna hadden ze een ronde rust. Toen was de balk aan de beurt. Helaas lukte het de meiden niet om met de rol op de balk te blijven. Daarna mochten ze hun vloeroefening laten zien. Kaithly liet een mooie oefening zien. Tessa turnde deze keer een overslag en die ging gelukkig goed. Weer een rondje rust en tenslotte mochten ze nog 2 sprongen op het verhoogde vlak laten zien. Ze kwamen net 0,4 punten tekort om op het podium te komen, maar ze kregen toch een medaille voor de 4e plaats.

Lieke en Merle turnden in de 2e ronde, middenbouw nivo 5. Zij vormden samen met 3 turnster van Dynamiek een team. Ze starten bij sprong. Beiden turnden een mooie overslag en Merle turnde als 2e sprong nog een arabier. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Lieke turnde een mooie oefening. Merle turnde voor het eerst een salto af. Als 3e toestel was de balk aan de beurt. Helaas ging bij Lieke de oefening niet helemaal zoals ze gehoopt had. Het lukte Merle om de oefening te turnen zonder een val. Tot slot mochten ze hun vloeroefening op muziek laten zien. Lieke had een mooie oefening, waarbij de salto v.o. deze wedstrijd lukte en daar was ze super blij mee. Ook Merle turnde een mooie oefening met een keurige flikflak. Zij behaalden de 3e prijs, maar tijdens de prijsuitreiking bleek er een fout te zijn gemaakt. Ze kregen de zilveren medaille ipv de bronzen. Dus dat was een mooie verrassing.

Floor, Tessa en Merle kunnen zich nu voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen op 8 juni in Vries. Dan worden de individuele meerkamp- en toestelfinales gehouden.