Turnsters SGVenL succesvol tijdens meerkamp- en toestelfinales.

Hoogeveen, 13 turnsters van SGVenL hadden zich voor de meerkamp- en toestelfinales turnen in sporthal Het Activum geplaatst. In totaal werden er 14 medailles bij de turnsters omgehangen.

In de 1e ronde waren Lisa, Noa, Sylvana Senior F, Mara Junior H, Lotte en Emmaly Jeugd H aan de beurt. Diegene die zich hadden geplaatst voor de meerkamp moesten de oefeningen op alle 4 de toestellen turnen: sprong, brug, balk en vloer. Anderen hadden zich alleen geplaatst voor bepaalde toestellen. Lisa had zich geplaatst voor de meerkamp en behaalde hiervoor een mooie 2e plaats. Ook kreeg ze nog 3 medailles omgehangen voor de toestellen brug 1e, sprong 2e en vloer 3e. Noa behaalde 2 medailles voor toestel balk 3e en sprong 1e. Sylvana had zich alleen geplaatst voor de brug, maar helaas lukte de zwaaikip niet en moest ze het toestel verlaten. Emmaly en Lotte hadden zich ook geplaatst voor de meerkamp. Emmaly kreeg de zilveren medaille omgehangen. Ook kwam ze nog op het podium voor toestel balk 2e. Lotte behaalde de 1e plaats voor toestel brug. Mara had zich alleen geplaatst voor 3 toestellen. Zij behaalde een 100% score, want zij stond voor alle toestellen op het podium. Vloer 1e, sprong 1e en balk 3e.

In de 2e ronde turnden Fleur, MB nivo 8, Amy en Marye, MB nivo 7 hun oefeningen. Voor de turnsters in de Middenbouw was er alleen de meerkamp finale. De meiden hadden er veel plezier in en turnden een mooie wedstrijd. Marye behaalde de zilveren medaille en Fleur stond zelfs op het hoogste podium, de gouden medaille.

In de laatste ronde, van deze lange wedstrijddag, was het de beurt aan Merle, MB nivo 5, Tessa, Floor en Dany, MB nivo 6. Ook zij turnden allemaal een keurige wedstrijd, maar kwamen helaas tekort voor het podium.

Het was weer een super geslaagde dag voor de turnsters van SGVenL. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Nog een aantal weken trainen en daarna genieten van de zomervakantie.