Toestelfinales 11 juni Hoogeveen

Hoogeveen, zaterdag 11 juni werden de toestelfinales en de meerkamp nivo 8 gehouden in sporthal het Activum in Hoogeveen. 9 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee. Cailyn en Meike hadden zich geplaatst voor 1 toestel en moesten in de 1e ronde hun toestel turnen. Cailyn liet 2 goede sprongen zien. Meike had zich geplaatst voor haar niet favoriete toestel brug. Een aantal elementen beheerst ze nog niet, maar verder verliep de oefening goed. In de 2e ronde waren Lintzy, Noa, Sophie, Sylvana, Tessa aan de beurt. Lintzy had zich geplaatst voor balk en brug en heeft op beide toestellen een vloeiende oefening geturnd. Ze behaalde op beide toestellen een mooie 7e plaats van de 20 turnsters die meededen. Noa turnde haar oefeningen op balk en vloer. Haar balkoefening ging niet helemaal zoals ze graag wilde, want tijdens haar radslag kwam ze naast de balk. Haar vloeroefening ging optimaal en werd 7e (van de 21 turnsters).

Tessa had zich alleen geplaatst voor sprong en helaas ging haar overslag helemaal mis. Hier baalde ze erg van, maar gelukkig liet ze wel een mooie half in – half uit zien.

Sylvana had zich geplaatst voor brug en sprong. Op brug mist ze nog een element, maar de oefening verliep goed. Ook sprong ze 2x goed over de pegasus. Sophie had zich geplaatst voor de vloeroefening. Ze was er gefocust op haar flikflak en wilde die graag springen, maar helaas durfde ze het toch niet. Hier baalde ze natuurlijk erg van, maar ging goed verder met haar oefening en improviseerde er ook nog een paar elementen bij.

In de laatste ronde turnden Emmaly en Demi hun meerkamp. Ze lieten op alle toestellen optimale oefeningen zien. Ze vonden het leuk tijdens de wedstrijd en hadden het gezellig met elkaar. Ondanks dat ze tussendoor toch echt wel lang moesten wachten.

Rond kwart voor 6 was deze laatste wedstrijddag afgelopen.