Podiumplaatsen turnsters 20 april RWSC

Zaterdag 20 april werd de 2e RWS C wedstrijd georganiseerd. 14 turnsters van SGVenL deden in 5 teams mee aan deze wedstrijd.

In de 1e ronde turnde Philou nivo 8. Ze vond het wel spannend, maar na haar 1e toestel sprong, waarop ze een mooie zweefrol liet zien, had ze veel plezier tijdens de wedstrijd. Ook op de andere toestellen turnde ze mooie oefeningen. Met haar team behaalde ze een mooie 2e plaats.

In ronde 2 turnde het team supplement H: Florissa, Dany en Jesslyhn. Zij begonnen aan de brug ongelijk waarop de oefeningen goed gingen, alhoewel dit toestel niet hun favoriet was. Daarna kwam toch wel weer die lastige balk. Door de spanning ga je meer trillen en valt het niet mee om de oefening te turnen zonder val. Dany liet een keurige rol zien, maar bij de handstand kwam ze toch naast de balk. Florissa liet een mooie balk oefening zien. Ze deed voor het eerst een rol, maar ook zij kwam naast de balk tijdens dit element.  Jesslyhn liet een keurige vloeroefening zien. Ze turnde een mooie radslag-arabier. Het team kwam net tekort voor het podium en werden 4e.

In de laatste ronde waren er 3 teams tegelijk aan het turnen. Nivo 6: Floor, Kaithly en Tessa. Nivo 7: Amy, Annely, Fleur en Meike. Supplement G: Mara, Lotte en Emmaly. De meisjes nivo 6 turnden misschien niet op alle toestellen helemaal zoals ze gehoopt hadden, maar over het geheel hebben ze mooie oefeningen laten zien. Aan de brug ongelijk kon je zien dat ze het zwaaien goed beheersen, want ze behaalden hier hoge cijfers voor. De meisjes nivo 7 werden tijdens de 1e wedstrijd gediskwalificeerd, omdat er te weinig juryleden waren geleverd, en mochten ze de 1e prijs niet in ontvangst nemen. Nu wilden ze toch echt laten zien dat ze een podium plaats konden halen. Ze turnden allemaal keurige oefeningen en hadden veel plezier tijdens de wedstrijd. Ze vonden het jammer dat het weer zo snel voorbij was. De meiden suppl G hadden wat stress voor de brug ongelijk, maar dat was echt niet nodig dit ging best goed. Helaas ging het op de balk niet helemaal naar wens, maar ze herstelden zich goed en turnden een mooie vloer oefening met overslagen en een arabier-salto. Tijdens de prijsuitreiking behaalden de meisjes nivo 6 en 7 de gouden medaille. Het team suppl H kreeg de zilveren medaille omgehangen. Bij de bovenbouw hebben ze ook nog individuele prijzen en Mara behaalde de 2e plaats. Het was weer een geslaagde dag. Voor de teamfinales, die gehouden worden op 25 mei, heeft team nivo 6 zich geplaatst. Ook team nivo 5 had zich hiervoor al geplaatst.