Podium plaatsen voor alle turnteams van SGVenL

Meppel, zaterdag 13 mei werden de teamfinales van regio Drenthe gehouden in sporthal Koedijkslanden. Dit waren de teamfinales voor de midden- en bovenbouw van Noord en Zuid. 3 teams van SGVenL hadden zich hiervoor geplaatst.  

’s Morgens waren Amy Fehrmann, nivo 7 en Dione Mecklenfeld, nivo 4 aan de beurt. Amy turnde samen met 2 turnsters van Eugenia in één team en Dione was samen met 4 turnsters van FC Meppel één team. Per toestel werden de cijfers van de 3 beste turnsters van een team bij elkaar opgeteld en zo werd dus de eindscore over 4 toestellen berekend. Amy turnde op alle toestellen een goede wedstrijd. Helaas verliep het bij Dione iets minder. Tijdens het inturnen aan de brug ongelijk kreeg ze een flinke diepe blaar. Deze snel ingetaped en toch maar begonnen met de oefening. Pijn verbijtend turnde ze een mooie oefening waarbij beide kippen ook nog lukten. Gelukkig had ze daarna een ronde rust. Ze herpakte zich daarna redelijk, maar was zelf niet helemaal tevreden. Amy behaalde met haar team een 3e plaats en Dione werd met haar team zelfs 1e.  

In de 2e ronde was het de beurt aan Dany, Tessa, Jill, Floor en Kaithly, nivo 6. Ze vonden het toch wel weer een beetje spannend, maar startten allemaal super goed op de vloer. Op sprong en brug lieten ze ook keurige oefeningen zien. En als laatst dan ook nog die lastige balkoefening. Dit ging helaas niet bij iedereen goed. Ze waren dan ook helemaal verrast dat ze zelfs op het hoogste podium mochten staan, 1e!  

Weer een geslaagde wedstrijddag voor SGVenL. 

Een grote groep turnsters van SGVenL gaan zich nog eenmaal voorbereiden voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dit is een meerkamp- en toestelfinale van regio Drenthe op zaterdag 10 juni in Hoogeveen.