Turnsters SGVenL zilveren medaille Provinciale Kampioenschappen.

Hoogeveen, zaterdag 25 mei werden de Provinciale Kampioenschappen teamwedstrijden gehouden. Voor gymvereniging SGVenL deden hier 2 teams aan mee.

In de 1e ronden turnden de meisjes middenbouw nivo 6, Floor, Kaithly en Tessa. Zij vormden samen met 2 turnsters van Eugenia een team. Er deden 6 teams mee op dit niveau. Ze begonnen aan de brug ongelijk. Floor was nog niet helemaal wakker, want die turnde 2x een buikdraai terwijl ze dit zelf niet eens door had. Daarna hadden ze een ronde rust. Toen was de balk aan de beurt. Helaas lukte het de meiden niet om met de rol op de balk te blijven. Daarna mochten ze hun vloeroefening laten zien. Kaithly liet een mooie oefening zien. Tessa turnde deze keer een overslag en die ging gelukkig goed. Weer een rondje rust en tenslotte mochten ze nog 2 sprongen op het verhoogde vlak laten zien. Ze kwamen net 0,4 punten tekort om op het podium te komen, maar ze kregen toch een medaille voor de 4e plaats.

Lieke en Merle turnden in de 2e ronde, middenbouw nivo 5. Zij vormden samen met 3 turnster van Dynamiek een team. Ze starten bij sprong. Beiden turnden een mooie overslag en Merle turnde als 2e sprong nog een arabier. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Lieke turnde een mooie oefening. Merle turnde voor het eerst een salto af. Als 3e toestel was de balk aan de beurt. Helaas ging bij Lieke de oefening niet helemaal zoals ze gehoopt had. Het lukte Merle om de oefening te turnen zonder een val. Tot slot mochten ze hun vloeroefening op muziek laten zien. Lieke had een mooie oefening, waarbij de salto v.o. deze wedstrijd lukte en daar was ze super blij mee. Ook Merle turnde een mooie oefening met een keurige flikflak. Zij behaalden de 3e prijs, maar tijdens de prijsuitreiking bleek er een fout te zijn gemaakt. Ze kregen de zilveren medaille ipv de bronzen. Dus dat was een mooie verrassing.

Floor, Tessa en Merle kunnen zich nu voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen op 8 juni in Vries. Dan worden de individuele meerkamp- en toestelfinales gehouden.

Podiumplaatsen turnsters 20 april RWSC

Zaterdag 20 april werd de 2e RWS C wedstrijd georganiseerd. 14 turnsters van SGVenL deden in 5 teams mee aan deze wedstrijd.

In de 1e ronde turnde Philou nivo 8. Ze vond het wel spannend, maar na haar 1e toestel sprong, waarop ze een mooie zweefrol liet zien, had ze veel plezier tijdens de wedstrijd. Ook op de andere toestellen turnde ze mooie oefeningen. Met haar team behaalde ze een mooie 2e plaats.

In ronde 2 turnde het team supplement H: Florissa, Dany en Jesslyhn. Zij begonnen aan de brug ongelijk waarop de oefeningen goed gingen, alhoewel dit toestel niet hun favoriet was. Daarna kwam toch wel weer die lastige balk. Door de spanning ga je meer trillen en valt het niet mee om de oefening te turnen zonder val. Dany liet een keurige rol zien, maar bij de handstand kwam ze toch naast de balk. Florissa liet een mooie balk oefening zien. Ze deed voor het eerst een rol, maar ook zij kwam naast de balk tijdens dit element.  Jesslyhn liet een keurige vloeroefening zien. Ze turnde een mooie radslag-arabier. Het team kwam net tekort voor het podium en werden 4e.

In de laatste ronde waren er 3 teams tegelijk aan het turnen. Nivo 6: Floor, Kaithly en Tessa. Nivo 7: Amy, Annely, Fleur en Meike. Supplement G: Mara, Lotte en Emmaly. De meisjes nivo 6 turnden misschien niet op alle toestellen helemaal zoals ze gehoopt hadden, maar over het geheel hebben ze mooie oefeningen laten zien. Aan de brug ongelijk kon je zien dat ze het zwaaien goed beheersen, want ze behaalden hier hoge cijfers voor. De meisjes nivo 7 werden tijdens de 1e wedstrijd gediskwalificeerd, omdat er te weinig juryleden waren geleverd, en mochten ze de 1e prijs niet in ontvangst nemen. Nu wilden ze toch echt laten zien dat ze een podium plaats konden halen. Ze turnden allemaal keurige oefeningen en hadden veel plezier tijdens de wedstrijd. Ze vonden het jammer dat het weer zo snel voorbij was. De meiden suppl G hadden wat stress voor de brug ongelijk, maar dat was echt niet nodig dit ging best goed. Helaas ging het op de balk niet helemaal naar wens, maar ze herstelden zich goed en turnden een mooie vloer oefening met overslagen en een arabier-salto. Tijdens de prijsuitreiking behaalden de meisjes nivo 6 en 7 de gouden medaille. Het team suppl H kreeg de zilveren medaille omgehangen. Bij de bovenbouw hebben ze ook nog individuele prijzen en Mara behaalde de 2e plaats. Het was weer een geslaagde dag. Voor de teamfinales, die gehouden worden op 25 mei, heeft team nivo 6 zich geplaatst. Ook team nivo 5 had zich hiervoor al geplaatst.

Thuiswedstrijd RWSB 6 april

Zaterdag 6 april was de 3e RWSB wedstrijd in Slagharen. Met hulp van de vrijwilligers en turnsters waren vrijdagavond alle toestellen klaargezet, de tafels voor de juryleden, wedstrijdleiding en telcommissie. Super mooi om in je eigen zaal turnwedstrijden te houden.

‘s Morgens kwamen 9 turnsters van SGVenL in actie. In niveau F kwamen Dione, Lintzy, Sylvana, Noa, Esmee en Manouk allemaal in hun eigen leeftijdscategorie uit. Ze turnden allemaal mooie oefeningen en werden met hun team 3e. Individueel werd Dione 6e bij de jeugd, Lintzy 1e bij de junioren, Sylvana 4e, Noa 5e, Esmee 9e en Manouk 10e bij de senioren. In de andere baan turnden Ilse, Denise en Lisa in niveau E. Ilse werd 10e, en Denise en Lisa gedeeld 11e.

‘s Middags was de beurt aan Lieke en Merle bij de middenbouw niveau 5. Beide turnden mooie oefeningen. Merle werd 3e en Lieke 12e. Met hun combinatieteam met turnsters van een andere vereniging werden ze 5e.

Gezondheidsweek

Van maandag 8 t/m vrijdag 11 april wordt de gezondheidsweek weer georganiseerd in Slagharen. In deze week worden er door verenigingen allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud in Slagharen. Je kunt hier vrij aan deelnemen, wel is het voor sommige activiteiten gewenst om je aan te melden. Voor meer informatie zie de site of check de flyer. www.gewoonactief.nl/gezondheidsweekslagharen

We hebben ook een enquête gemaakt m.b.t. behoeften in het kader van wandel- en looproutes in en rondom Slagharen. We zijn benieuwd naar jullie ideeën hierbij! Dus wandel of loop je graag hard, vul dan deze korte vragenlijst in, via onderstaande link. Het invullen kost hooguit 2 minuten. Bedankt alvast!

https://www.gewoonactief.nl/enquete-slagharen1

Nieuwe Turnpakjes Schitteren bij Gymvereniging SGV&L 

Slagharen en Lutten, 14 maart 2024 

Op donderdag 7 maart jl. heeft Gymvereniging SGV&L uit Slagharen en Lutten in samenwerking met Prins Sport haar nieuwe turnpakjes gepresenteerd.  

Dankzij de steun van lokale bedrijven en enthousiaste ondernemers heeft SGV&L de mogelijkheid gehad om de langverwachte nieuwe turnpakjes te realiseren. De vereniging wil graag haar waardering uitspreken voor de betrokken sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt; Jette Interieur Styling met Stijl, Dregema, verkeerschool Manon, Kwekerij M. Bakker, TerraCarta BV Hoogeveen, G. Niezink Grondverzet, Cafetaria Lunchroom Emmy, H.R. Otten Installatietechniek, Potgieter Plafonds &Wanden. Daarnaast ook hartelijke dank aan een aantal stille sponsoren. Allen, hartelijk dank! 

De stijlvolle outfits weerspiegelen niet alleen de identiteit van SGV&L, maar dragen ook bij aan het zelfvertrouwen en de teamgeest van de gymnasten. De kleurrijke ontwerpen en hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de gymnasten met trots hun oefeningen kunnen uitvoeren tijdens trainingen en wedstrijden. 

Op zaterdag 6 april organiseert SGV&L de RWS B wedstrijden in Sporthal ’t Noorderslag. Wees allen welkom deze dag om onze gymnasten aan te moedigen! 

1e wedstrijd RWSC 9 maart 2024

2e Exloërmond, zaterdag 9 maart werden de 1e RWS C wedstrijd georganiseerd.

16 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee. Ze deden in verschillende nivo’s mee. In de middenbouw deden 3 teams mee in nivo 6, 7 en 8. Voor de bovenbouw was het een teamwedstrijd jeugd supplement H en jeugd/junior supplement G, maar zij konden ook individuele prijzen behalen.

In de 1e wedstrijd turnden de meisjes nivo 8 (Noortje), 6 (Floor, Tessa en Kaithly), jeugd suppl H (Florissa, Dany en Jesslyhn)en jeugd/junior suppl G (Mara, Lotte en Emmaly) hun wedstrijd. Voor een aantal meisjes was het hun 1e wedstrijd dus dat is altijd even spannend. Maar na het 1e toestel ging het al een stuk beter. De meisjes turnden hun oefeningen zo goed mogelijk, maar soms ging het toch iets minder goed dan ze zelf hadden gehoopt. Ondanks dat hadden ze er toch wel plezier in. Tijdens de prijsuitreiking was het verrassend hoe vaak er een team op het podium mocht plaatsnemen. Team nivo 6 en suppl G kregen de gouden medaille omgehangen. Ook waren er nog individuele medailles: Emmaly 1e plaats, Florissa 2e plaats en Mara 3e plaats.

Tijdens de 2e wedstrijd was het de beurt aan team middenbouw nivo 7 (Amy, Annely, Hadewych, Fleur, Jente en Meike). Ook in dit team was het voor een aantal meisjes hun 1e wedstrijd, spannend maar ze vonden het ook erg leuk. Het was leuk om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden als iemand iets moeilijk vond en hoe trots ze op elkaar waren als ze hun oefening hadden geturnd. Helaas kon dit team niet de 1e prijs in ontvangst nemen, omdat we niet genoeg juryleden konden leveren deden ze buiten mededinging mee. Dit was wel erg sneu voor het team, want ze hadden ruim 6 punten meer gescoord dan het team dat nu de 1e prijs behaalde. Ondanks dat was het weer een supergezellige en geslaagde dag. Henny was super trots op alle meiden en we gaan weer super hard trainen om op de volgende wedstrijd, die op 20 april in Westerbork wordt gehouden, ook weer zo goed mogelijk te kunnen presteren.

Turnwedstrijden turnsters SGVenL

Hollandscheveld, zaterdag werd de 1e RWS B turnwedstrijd gehouden. 7 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee.

Voor de senioren, junioren en jeugd E en F niveau was het vroeg opstaan. Om 8.00 uur vond de warm-up plaats. Ze turnden de wedstrijd op de toestellen sprong, brug ongelijk, balk en vloer. Het is tijdens de eerste wedstrijd altijd even aftasten hoe het gaat. Tijdens de trainingen liepen niet alle toestellen voor iedereen soepel, maar ze waren allemaal super gefocust om zo optimaal mogelijk te turnen. Over het geheel hebben ze het goed gedaan. Op de balk en aan de brug waren de uitersten tussen de turnsters wel erg groot. Esmee die een vloeiende oefening met een keurige radslag en zonder val turnde en hierop 1e werd en Lintzy die met een vervelende val haar oefening wel zo goed mogelijk vervolgde. Dione en Lisa die een redelijk stabiele oefening turnden. Aan de brug ongelijk ging het voor Lisa, Lintzy en Dione echt niet goed. Ze turnden alle drie een aantal elementen niet en verloren daardoor veel punten. Noa was over de 4 toestellen het meest stabiel. Helaas mist ze nog een element aan de brug, maar ze mocht toch de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de 2e wedstrijd turnden Lieke en Merle niveau 5. De voorbereiding voor Lieke was niet optimaal, want ze was de laatste week grieperig en kon niet trainen maar ze ging toch haar wedstrijd turnen. Voor het eerst deden de meisjes hun vloeroefening op muziek. Ze turnden beiden een mooie oefening. Lieke turnde voor het eerst een salto v.o. en Merle liet een mooie flikflak zien. Bij sprong ging de overslag bij Lieke niet helemaal goed en moest Henny ingrijpen. Gelukkig ging de 2e sprong beter. Merle turnde een keurige overslag en arabier. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Helaas mislukte het ophurken bij Lieke maar vervolgde haar oefening goed. Merle turnde stabiel. Na een ronde rust was als laatste toestel de balk aan de beurt. Ze waren hier beiden niet erg positief over, dus Henny moest ze wat moed inpraten. Dit heeft wel geholpen want ze turnden beiden een keurige stabiele oefening waarbij de handstand en radslag optimaal werden uitgevoerd. Hiervoor behaalde Lieke het hoogste cijfer binnen haar niveau en Merle de 2e plaats. Dus met het laatste toestel hebben ze de wedstrijd goed afgesloten. Met het team behaalden ze zelfs een podium plaats, ze kregen de zilveren medaille omgehangen.

Heerenveen, terwijl de turnster van de RWS B hun wedstrijd in Hollandscheveld turnden turnde Yvette Schlepers haar landelijke wedstrijd C niveau in Heerenveen. Dit was voor haar alweer de laatste wedstrijd. De zenuwen waren wel aanwezig want de voorgaande 2 wedstrijden waren niet helemaal naar wens gegaan. Deze wedstrijd ging het gelukkig op alle toestellen beter en was ze zelf tevreden en behaalde ze een keurige 12e plaats.

3e Districtswedstrijd Noord in Heerenveen

Zondag 21 januari hebben Chinouk Schlepers en Merle Bakker D niveau hun wedstrijd geturnd in Heerenveen. Helaas kon Cailyn op ’t Ende haar wedstrijd niet turnen omdat ze tijdens de vorige wedstrijd een blessure had opgelopen. Chinouk turnde 4 stabiele oefeningen. Ze was vooral tevreden over haar half in half uit over de Pegasus en over haar brugoefening. Hierop turnde ze een keurig los om en een oefening met slechts 1 stop. Merle turnde een mooie en redelijk stabiele oefening op de balk met een keurige flikflak. Helaas werd er erg zwaar gejureerd en viel het cijfer een beetje tegen. Tijdens het inspringen sprong ze geen Tsukahara, omdat ze elke keer niet uitkwam, gelukkig lukte het tijdens de wedstrijd wel. Helaas kwam ze tijdens de einduitslag net 2 punten tekort voor plaatsing van de landelijke halve finale.

Springwedstrijden 4 november in Beilen

In sporthal Drenthehal te Beilen werden op zaterdag 4 november de springwedstrijden gehouden. Twee groepen van SGVenL deden hier ook weer aan mee. Dit is altijd een leuke wedstrijd, omdat je als groep meedoet. De meisjes 9-12 jr, D nivo en de dames senioren, C nivo, lieten een serie sprongen zien op de toestellen minitrampoline en tumblingbaan.

De meisjes 9-12 jr, Dany, Merle, Floor, Kaithly, Tessa en Dione lieten met heel veel plezier mooie sprongseries zien. Helaas kwamen ze net tekort om de wisselbeker voor de 3e keer mee te nemen naar huis.

De senioren, Merle, Yvette, Manouk, Sylvana, Denise, Chinouk, Cailyn, Noa, Lisa, Lintzy en Melanie lieten met 6 wisselende springers ook mooie sprongseries zien. Helaas was er onduidelijkheid over het maximaal aantal turnsters. Hierdoor kreeg deze groep 1.5 punten aftrek. Hierdoor hebben ze de beker voor de tumblingbaan helaas niet mee naar huis genomen. Het was een super geslaagde dag.

1e Wedstrijd district Noord in Eelde

Zondag 19 nov hadden 3 turnsters van SGVenL hun 1e wedstrijd van dit seizoen. In de 2e ronde turnden Cailyn op ’t Ende en Chinouk Schlepers, senior suppl D, hun wedstrijd. Ze begonnen op vloer en lieten beiden een goede oefening zien. Bij sprong lieten ze beiden een keurige half in en half uit zien. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Tijdens het inturnen lukte bij Cailyn een onderdeel niet en hierdoor besloot ze dat ze dit toestel niet ging turnen. Chinouk zag ook wel een beetje tegen haar brugoefening op, maar tijdens de wedstrijd turnde ze de elementen toch optimaal. Tot slot turnden ze hun balkoefening. Cailyn turnde een mooie arabier tot stand en bij haar afsprong radslag-salto a.o kwam ze helaas naast de mat. Chinouk turnde wel alle elementen maar de oefening liep niet soepel door en helaas had ze ook nog een val. Al met al na een korte voorbereiding turnden beiden een keurige wedstrijd. Chinouk werd uiteindelijk keurig 6e van de 20 turnsters.

In de 3e ronde moest Merle Bakker, junior suppl D, haar oefeningen laten zien. Ze begon met het lastigste onderdeel voor haar, balk. Ze turnde een mooie oefening met een keurig sprong combinatie en een flikflak tot stand. Ze had na haar balkoefening wel weer last van haar enkel. Blessure die al langere tijd opspeelt. Haar vloeroefening startte ze niet helemaal naar wens, want de gestrekte salto a.o met schroef voerde ze niet echt goed uit. Maar ze vervolgde haar oefening goed en sloot af met een keurige overslag-gestrekte salto. Daarna kwam de twijfel over de sprong over pegasus. Wel of niet een tsukahara gehurkt. Maar de wedstrijddruk geeft Merle altijd weer iets meer power dus ze koos toch voor de tsukahara en hierbij kwam ze ook netjes tot stand met een paar hupjes achterwaarts. Super tevreden dat het zo goed lukte. Als laatste liet ze een keurige brugoefening zien. Merle behaalde de 7e plaats van de 28 turnsters. De 1e wedstrijd heeft de turnsters een positief gevoel gegeven en nu kunnen ze zich weer voorbereiden voor hun 2e wedstrijd op 17 dec wederom in Eelde.