2e RWS B wedstrijd voor turnsters SGVenL

Dwingeloo, zaterdag 18 maart werden de 2e RWS B wedstrijd georganiseerd. Van SGVenL deden hier 11 dames aan mee.

In de eerste wedstrijdronde waren er twee teams aan de beurt. In het eerste team zaten Esmee, Manouk, Lisa, Sylvana, Sophie en Noa, zij turnden allen Senior niveau F. Zij begonnen bij sprong. Iedereen turnende een mooie overslag, waar Lisa nog een tweede mooie half in liet zien. Helaas heeft Sophie de sprong geweigerd. Als tweede waren zij bij de brug aan de beurt. Ze hebben allemaal een hele mooie brugoefening laten zien, helaas viel Esmee twee keer, maar ze heeft zich hersteld met een mooie afsprong. Bij balk ging het wat minder, hier en daar wat valletjes. Maar Esmee en Sylvana lieten een mooie oefening zien. Als laatste waren ze aan de beurt bij vloer. Hier turnden alle meiden een hele mooi oefening. Sylvana pakte de tweede prijs, maar de rest van de meiden volgenden met een mooie 5e en 6e plek. In het tweede team zat Lintzy samen met een andere vereniging. Zij turnde Junior niveau F en liet mooie oefeningen zien. Ze behaalde op balk en vloer het op 1 na hoogste cijfer, een 10,300 en een 10,000. Als team eindigden ze op de 4e plaats, individueel eindigde ze op een mooi 2e plaats.

In de tweede wedstrijdronde kwamen Ilse en Dione in actie. Ilse turnde Senior niveau E. Ze liet een mooie vloeroefening zien en ook bij sprong werden beide sprongen goed uitgevoerd. Helaas viel ze twee keer tijdens haar balkoefening. Haar brugoefening verliep zoals gepland en liet ze een mooie oefening zien. Ze behaalde met haar team een mooie 3e plaats. Dione turnde Middenbouw  niveau 4. Ze zat in een team met 2 andere verenigingen. Ze turnde een goede wedstrijd. Ze liet een mooie brugoefening zien en ook haar 2 sprongen werden goed uitgevoerd. Ze behaalde op beide toestellen dan ook het op 1 na hoogste cijfer, een 11,650 en een 13,850. Als team deden ze het ook uitstekend, ze werden 1e. Dione werd individueel 6e.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Merle en Lieke. Zij turnden Middenbouw niveau 5 en zaten in een team met 2 andere verenigingen. Ook zij lieten mooie oefeningen zien. Op de balk deed Merle voor het eerst een radslag die ze mooi tot stand eindigde. Lieke liet een hele mooie vloeroefening zien waarbij ze een 12,400 scoorde, het op 1 na hoogste cijfer. Als team eindigden ze als 3e en individueel werd Merle 4e en Lieke 14e.

Het was een gezellige dag met mooie resultaten voor SGVenL

Turnsters SGV&L halve finale NK

Rotterdam, zaterdag 18 maart werd de halve finale georganiseerd in Topsportcentrum Rotterdam. 2 turnsters van SGVenL hebben zich geplaatst voor deze halve finale.

In de 1e ronde mocht Merle Bakker, jeugd suppl D 2e divisie, haar wedstrijd turnen. Het was vroeg vertrekken vanuit Slagharen, want ze moest om 8.15 uur aanwezig zijn zodat ze om 8.40 kon beginnen met haar warming-up. Ze was wel gespannen, want ja wat kan je verwacht voor zo’n halve finale. Haar 1e toestel was brug. Het eerste gedeelte van haar oefening ging super goed, maar helaas tijdens de zolendraai moest ze de brug verlaten. Daarna zat de schrik er een beetje in, want ook tijdens de afsprong had ze een weigering. Maar ze herstelde zich goed en liet een mooie gestrekte salto af zien. Teleurgesteld over de brug ging ze vol goede moed door met haar balk oefening. Tijdens het inturnen ging het goed, maar tijdens haar wedstrijd had ze de teleurstelling van haar brugoefening toch niet helemaal uit haar hoofd kunnen zetten. Helaas had ze een val bij de balk en daarna ging ze te gehaast door, zodat ze nog een keer de balk moest verlaten. Na dit toestel heeft Henny haar even opgepept door te zeggen dat het een prestatie is dat ze hier haar wedstrijd mag turnen en dat ze er ook vooral van moet genieten. En dat dit een mooie ervaring voor haar is waar ze ook weer dingen van leert. Daarna viel de spanning er een beetje vanaf. Ze turnde een mooie vloeroefening met een keurige schroef en een goede overslag-salto. Haar laatste toestel was sprong. Tijdens het inspringen had ze een erg diepe landing bij de tsukahara en hierdoor had ze erg veel last van beide voeten. Gelukkig was ze niet als eerste aan de beurt en kreeg ze even tijd om te herstellen. Tijdens haar wedstrijd ging de tsukahara goed en landde ze keurig tot stand. Over het geheel mag ze echt tevreden zijn met hetgeen ze heeft laten zien.

In de 4e ronde was Yvette Schlepers, senior suppl C 3e divisie, aan de beurt. Zij startte ook met brug en hierop turnde ze een keurige oefening. Daarna was de balk aan de beurt. Ook bij Yvette ging deze oefening niet helemaal naar wens. Ze had een val tijdens haar arabier. Het duurde nogal even voordat haar cijfer bekend werd gemaakt. Tot haar schrik kreeg ze 4 punten neutrale aftrek, omdat haar oefening te weinig elementen had. Nu blijkt haar opsprong niet te tellen en ook haar spagaatsprong werd niet meegerekend. Dit was toch wel echt een domper. Gelukkig heeft ze dit snel naast haar neergelegd en gooide ze alle energie in haar vloeroefening. Ze turnde een nette oefening met keurig uitgevoerde elementen. Tot slot turnde ze een keurige tsukahara tot stand over de pegasus. Ondanks de teleurstelling van haar balkoefening heeft ze een goede wedstrijd neergezet en mag ze echt super tevreden zijn.

Rond 18.00 uur keerden we weer huiswaarts naar Slagharen.

Turnster SGVenL plaatst zich voor landelijke finale

Voor turnster Yvette Schlepers van gymvereniging SGVenL was het zaterdag 11 februari de laatste kans om zich te plaatsen voor de halve finale. Ze begon op haar favoriete toestel brug. Deze ging niet helemaal zoals ze wilde, maar ze maakte geen grote fouten. Daarna turnde ze een redelijke stabiele oefening op balk. Haar vloeroefening heeft ze iets moeten aanpassen, omdat ze nog niet alle elementen kan turnen door haar blessure. Ze turnde een mooie schroef en haar sprongenserie. Ze behaalde hiervoor een 10.667. Ze was de laatste turnster op vloer en moest daarna direct inspringen op sprong. Helaas kon ze maar twee keer inspringen, maar tijdens haar wedstrijd turnde ze een tshukahara gehurkt tot stand met een mooi resultaat van 10.933. Ze werd uiteindelijk achtste en had voldoende punten om zich te plaatsen voor de halve finale die wordt gehouden in het weekend van 18 en 19 maart in Rotterdam of 1 en 2 april in Den Haag.

Provinciale kampioenschappen, SGVenL turnster behaalt 2e plaats

Assen, zondag 11 december werden de Provinciale Kampioenschappen gehouden in sporthal Pittelo. 3 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee. Merle Bakker, jeugd D supplement, Chinouk Schlepers en Cailyn op ’t Ende, senior D supplement. Merle begon haar wedstrijd op de brug. Ze turnde een vloeiende oefening. Daarna was de balk aan de beurt. Bij de 1e combinatie sprongen ging ze van de balk, maar daarna turnde ze een perfecte flikflak en vervolgde ze haar oefening optimaal. Daarna mocht ze zich uitleven op haar favoriete toestel, vloer. Na haar rust ronde was als slot sprong aan de beurt. Ook deze keer turnde ze een mooie tsukahara gehurkt tot stand. Ze behaalde de zilveren medaille en heeft zich hierdoor geplaats voor de landelijke wedstrijd.

Chinouk en Cailyn startten met sprong. Chinouk turnde een half in -heel uit, maar had zoveel snelheid dat ze tijdens haar landing ten val kwam. Cailyn turnde een goede half in – half uit. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Cailyn heeft dit toestel overgeslagen. Chinouk had er tijdens het inturnen niet zoveel vertrouwen in, maar gelukkig turnde ze een optimale oefening. Het 3e toestel was balk. Bij beide dames geen deze oefening niet helemaal naar wens. Ze sloten hun wedstrijd af met een mooie vloeroefening. Ze turnden beiden optimale acrobatische series. Cailyn behaalde op dit toestel een mooie 6e plaats en Chinouk een 2e plaats.

Nu kunnen ze zich alledrie voorbereiden op hun laatste wedstrijd, die gehouden wordt op 15 januari in Nieuwehorn.

Zeer geslaagde uitvoering van SGV&L

Vrijdagavond 18 november was het zover. De uitvoering van de gymnastiekvereniging SGV&L met het thema “Ik hou van Holland”. De zaal was omgetoverd tot de studio van “Ik hou van Holland”. Aan de ene kant het oranje vak en aan de andere kant het rood/wit/blauwe vak. Nadat de voorzitter van de vereniging iedereen welkom had geheten tijden het 7 uur journaal nam de 16+ groep het over. De regisseur Manouk legde uit wat de bedoeling was en wanneer iedereen moest klappen. Vervolgens startte het live programma onder leiding van Linda de Mol. Het Team Oranje van Yvette en Noah gingen het opnemen tegen het Team Rood-Wit-Blauw van Chinouk en Esmee. De vragen die Linda had gingen elke keer over het optreden van de groep die aan de beurt was. Groep 9-11 jarigen waren als eerste aan de beurt met hun act “Kaas”. Deze groep deelde eerst blokjes kaas uit aan het publiek waarna ze meerdere sprongen over de kast en bok lieten zien en oefeningen aan de brug ongelijk. Ze deden het geweldig mooi. Tijdens het wisselen van de toestellen voor de volgende groep werd het publiek vermaakt door Linda de Mol en haar beide Teams met diverse vragen. Het publiek mocht hierbij ook meedenken. De 2e act was voor de selectie op de balk, brug ongelijk en tumblingbaan. Ze lieten een gedeelte van hun wedstrijdoefeningen zien en het was erg mooi om naar te kijken. De 3e act was voor de meiden van de 16+ groep. Ze moesten zich snel omkleden voor hun superleuke act “Girls just wanna have fun”. Ze lieten hierbij een dans met sprongen op de tumblingbaan en minitrampline zien. Geweldig! Daarna was een korte pauze. Waarin lootjes verkocht werden voor de verloting. Na de pauze was het de beurt aan de jongsten van de vereniging met de act “Giga-groen”, het thema van de Kinderboekenweek. Ze lieten een dansje zien en vervolgens hadden ze een toestelcircuit met de grote trampoline, brug ongelijk, minitrampoline en de tumblingbaan. Het leek wel of ze dit altijd doen, want ze waren helemaal niet zenuwachtig en lieten allemaal verschillende sprongen en koprollen zien. Ze kregen een heel groot applaus van het publiek. Hierna was het weer de beurt aan Linda de Mol en haar beide Teams. Als verrassing werd Henny de leidsters naar voren gehaald. Ze moest vragen beantwoorden en geen ja, nee of uhh zeggen. Dit deed ze geweldig. Ze werd bedankt door de meiden voor alle leuke lessen met een mooi cadeau pakket. Vervolgens was het de beurt aan de meiden van 12/16 jaar. De Hollandse hits schalden door de speakers tijdens deze act van Oranjesupporters. De grote trampoline, tumblingbaan, minitrampoline en een bank tussen 2 kasten waar ze ook allerlei sprongen overheen maakten. Na deze spectaculaire act, was het alweer de beurt voor de volgende spectaculaire act van de springgroep. De jongsten lieten hun minitrampoline oefening zien en de oudsten hun oefening op de tumblingbaan. Gelukkig ging het allemaal goed, maar af en toe was het erg spannend. De één na laatste act was voor de groep 6/8 jaar met “Expeditie Robinson”. Er waren 3 teams, wit, rood en blauw. Alle teams moesten op een evenwichtsbalk gaan staan en opdrachten uitvoeren. Uiteindelijk bleef het blauwe team het langste staan en waren zij de winnaars. Daarna lieten ze nog allemaal oefeningen op de dunne evenwichtsbalken zien. Als afsluiting werden alle groepen door de regisseur naar voren geroepen en werd er een afsluitende dans gedaan op Cotton Eye Joe. Om 21:05 uur was de uitvoering afgelopen. De gymnastiekvereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde uitvoering en wil hierbij alle mensen die geholpen hebben bedanken.

Landelijke- en districtswedstrijd turnsters SGV&L

Zierikzee, zaterdag 12 nov. had turnster Yvette Schlepers van SGVenL een lange reis gehad voordat ze daadwerkelijk haar 1e plaatsingswedstrijd Senior C supplement voor de landelijke wedstrijd kon turnen. Ze startte op vloer en hier turnde ze een mooie oefening met alle vereiste elementen erin. Daarna turnde ze over de pegasus een tsukahara gehurkt mooi tot stand.  Tijdens haar brugoefening ging ze in de positieve flow verder. Helaas werd de verbinding radslag-arabier op de balk niet geteld en mist ze nog een element achterwaarts. Hierdoor mist ze een volle punt op haar eindcijfer. Ze behaalde een keurige 6e plaats van de 22 turnsters.

Eelde,  zondag 13 nov. turnde Merle Bakker van SGVenL haar 1e districtswedstrijd Jeugd supplement D in Sporthal Groote Veen. Haar 1e toestel was sprong op pegasus. Sinds kort springt ze een tsukahara gehurkt, dus dit was de 1e keer dat ze dit ook ging uitvoeren tijdens een wedstrijd. Tijdens het inturnen kwam ze nog wat ruimte tekort om goed op haar voeten te landen. Tijdens de wedstrijd had ze toch iets meer power en kwam ze keurig tot stand. Haar brug oefening ging ook goed, maar helaas beoordeelde de jury dat 2 samenstellingseisen niet telden en hierdoor had ze maar 5 elementen geturnd en kreeg ze een neutrale aftrek van 4 punten. Daarna ging ze sterk door op de balk. Een keurige flikflak en arabier en de combinatie sprongen gingen ook goed. Tot slot mocht ze haar vloeroefening turnen en hier liet ze zien dat ze de schroef goed beheerst en dat ze een mooie complete oefening turnt. Ze behaalde de 15e plaats van 24 turnsters.

Beide turnsters en hun trainster gingen tevreden naar huis. Ze weten nu waar ze extra op moeten trainen voor ze hun 2e wedstrijd hebben.

Drie bekers voor springgroepen SGVenL

Hoogeveen, zaterdag 29 oktober werden de springwedstrijden gehouden in sporthal Het Activum. De organisatie was in handen van gymvereniging Olympia Hoogeveen.

23 turnster van SGVenL deden hieraan mee. Twee dames senioren, waarvan de ene groep meedeed op nivo D en de andere groep op nivo C. Ook deed er een meisjesgroep jeugd mee op D nivo. Alle groepen deden mee op de volgende toestellen: airtrack en minitrampoline.

De senioren waren in de ochtendwedstrijd. Beide groepen turnden mooie strakke sprongseries. Tijdens de prijsuitreiking mocht de senioren C de wisselbeker voor de airtrack in ontvangst nemen. Deze mogen ze nu houden, omdat ze deze beker 5x in totaal hebben gewonnen. Voor de senioren D was het wel een beetje zuur. Zij behaalden ook een 1e prijs voor de airtrack, maar helaas moest die weer ingeleverd worden. Tijdens het invoeren van de cijfers was er iets misgegaan en nu kwamen ze  0.07 tekort voor de beker. Ook het verschil voor een podiumplaats voor minitrampoline was voor beide groepen erg klein, ze kwamen 0.01 en 0.05 tekort.

Tijdens de middagwedstrijd was het de beurt aan de meisjes jeugd. Voor een aantal meisjes was het hun 1e wedstrijd, dus dat was best wel spannend. Ze lieten op beide toestellen ook keurige sprongen zien en wisten de juiste volgorde te springen. Super trots stonden ze op het podium en werden op beide toestellen 1e en mochten de wisselbekers in ontvangst nemen. De beker voor de airtrack mogen ze ook houden, want die heeft SGVenL nu ook 5x gewonnen. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Nu kunnen ze zich gaan voorbereiden voor de uitvoering die gaat plaatsvinden op vrijdag 18 november in sporthal ’t Noorderslag.

Teamwedstrijden 12 juni Groningen

Groningen, zondag 12 juni werden er teamwedstrijden gehouden.

SGVenL had 1 team dat op D-nivo meedeed. Ines, Marit, Merle, Cailyn en Chinouk waren de turnsters die hieraan meededen. Op elk toestel moesten 3 turnsters hun oefening laten zien en hiervan telden de beste 2 mee voor het totaal. Voor Chinouk was het nog wel een uitdaging, want ze was net een week terug uit Oeganda. Dus qua training was ze niet optimaal voorbereidt, maar desondanks turnde ze goede oefeningen. Ook de andere meiden hebben op hun toestel een optimale oefening laten zien. Van tevoren was ook tegen elkaar gezegd dat deze wedstrijd een extraatje was en dat het belangrijk was dat ze er plezier in hadden. Helaas behaalden ze geen podiumplaats. Het was een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen.