Drie bekers voor springgroepen SGVenL

Hoogeveen, zaterdag 29 oktober werden de springwedstrijden gehouden in sporthal Het Activum. De organisatie was in handen van gymvereniging Olympia Hoogeveen.

23 turnster van SGVenL deden hieraan mee. Twee dames senioren, waarvan de ene groep meedeed op nivo D en de andere groep op nivo C. Ook deed er een meisjesgroep jeugd mee op D nivo. Alle groepen deden mee op de volgende toestellen: airtrack en minitrampoline.

De senioren waren in de ochtendwedstrijd. Beide groepen turnden mooie strakke sprongseries. Tijdens de prijsuitreiking mocht de senioren C de wisselbeker voor de airtrack in ontvangst nemen. Deze mogen ze nu houden, omdat ze deze beker 5x in totaal hebben gewonnen. Voor de senioren D was het wel een beetje zuur. Zij behaalden ook een 1e prijs voor de airtrack, maar helaas moest die weer ingeleverd worden. Tijdens het invoeren van de cijfers was er iets misgegaan en nu kwamen ze  0.07 tekort voor de beker. Ook het verschil voor een podiumplaats voor minitrampoline was voor beide groepen erg klein, ze kwamen 0.01 en 0.05 tekort.

Tijdens de middagwedstrijd was het de beurt aan de meisjes jeugd. Voor een aantal meisjes was het hun 1e wedstrijd, dus dat was best wel spannend. Ze lieten op beide toestellen ook keurige sprongen zien en wisten de juiste volgorde te springen. Super trots stonden ze op het podium en werden op beide toestellen 1e en mochten de wisselbekers in ontvangst nemen. De beker voor de airtrack mogen ze ook houden, want die heeft SGVenL nu ook 5x gewonnen. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Nu kunnen ze zich gaan voorbereiden voor de uitvoering die gaat plaatsvinden op vrijdag 18 november in sporthal ’t Noorderslag.