2e RWSC in Smilde

PODIUMPLAATSEN VOOR TURNSTERS SGVenL

Smilde, zaterdag 18 mei werd de 2e RWS C wedstrijd gehouden. Ook deze keer waren er turnsters van SGVenL van de partij. In totaal hebben 13 turnsters hun oefeningen laten zien.

Lotte Kievits (instap D4) ging als allereerst haar wedstrijd turnen. Ze was erg gespannen, maar na het eerste toestel sprong kon ze dat goed aan de kant zetten. Ze liet verder keurig, gespannen oefeningen zien. Hiervoor werd ze beloond met een zilveren medaille.

In de 2e wedstrijd gingen Emmaly v.d. Hoven, Hanne Tinselboer (instap D3), Maud Schippers, Lynn vd Kamp (Pupil 2 D4), Tiara Hagemeijer (senior H) hun wedstrijd turnen. Emmaly was soms nog weleens gehaast tijdens haar oefeningen, maar ze behaalde een keurige 10e plaats. Hanne behaalde op balk het hoogste cijfer binnen haar categorie 13,75, maar helaas vergat ze de volgorde op haar vloeroefening en dit kostte haar nogal wat punten. Ze werd 17e. Maud en Lynn turnden een goede wedstrijd. Helaas begon Lynn niet goed met haar balkoefening, want tijdens de opsprong viel ze eraf maar ze herstelde zich goed en liet een mooie handstand zien op de balk. Maud had er nogal moeite mee om de volgorde goed te onthouden op de balk en dit zag je ook terug in haar cijfer. Op sprong lieten ze beiden een goede handstand overslag tot ruglig zien. Maud werd 11e  en Lynn 5e. Tiara begon haar wedstrijd met een goede overslag over de pegasus. Helaas komt ze nog elementen tekort aan de brug ongelijk, maar de onderdelen die ze beheerst turnde ze goed. Ook haar balk- en vloeroefening gingen goed. Ze werd 13e.

In de laatste wedstrijdronde turnden Sanne Pieper (Pupil 1 D5), Liz Potgieter (Pupil 2 D3), Marit Dijkslag, Tara Berg, Daimy Scholten (Pupil 1 D3) ,Simone vd Feltz (Jeugd 1 D5) en Meike Zandman (Jeugd 1 D3) hun wedstrijd. Sanne turnde op alle toestellen stabiel en werd keurig 6e. Gelukkig sprong Liz deze wedstrijd 2x een keurige handstand overslag tot ruglig. Ook op de andere toestellen turnde ze optimaal, ze werd 6e. Tara behaalde de hoogste score binnen haar categorie op sprong, 14,075 (handstand overslag tot ruglig). Helaas ging ze met de buikdraai aan de brug ongelijk iets te hard en belandde ze op de grond. Ze werd 8e. Marit turnde op alle toestellen vrij stabiel maar kwam soms wat lichaamsspanning tekort, ze werd 9e. Daimy ging er helaas bij de opsprong op de balk vanaf, maar gelukkig ging het daarna goed en turnde ze stabiel haar balkoefening. Ook op de andere toestellen turnde ze optimaal, ze kwam op het podium en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

De overslag over de pegasus ging bij het inturnen van Meike niet goed, maar gelukkig liet ze tijdens haar wedstrijd een overslag tot stand zien. Haar brug oefening ging goed. Voordat ze met haar balk oefening moest beginnen sloeg de spanning erin. Gelukkig kon ze dit tijdens haar oefening goed onder controle houden. Tot slot liet ze een mooie vloeroefening zien. Ze werd 8e. Simone vd Feltz liet zien dat ze alle oefeningen goed kent. Op balk turnt ze heel stabiel en hiervoor behaalde ze het hoogste cijfer binnen haar categorie, 13.10. Ondanks dat alles niet helemaal perfect ging stond ze op het podium, ze werd 2e.

Voor deze meiden was het de laatste wedstrijd van het seizoen en kunnen ze terugkijken op goede resultaten.