2e RWS B wedstrijd voor turnsters SGVenL

Dwingeloo, zaterdag 18 maart werden de 2e RWS B wedstrijd georganiseerd. Van SGVenL deden hier 11 dames aan mee.

In de eerste wedstrijdronde waren er twee teams aan de beurt. In het eerste team zaten Esmee, Manouk, Lisa, Sylvana, Sophie en Noa, zij turnden allen Senior niveau F. Zij begonnen bij sprong. Iedereen turnende een mooie overslag, waar Lisa nog een tweede mooie half in liet zien. Helaas heeft Sophie de sprong geweigerd. Als tweede waren zij bij de brug aan de beurt. Ze hebben allemaal een hele mooie brugoefening laten zien, helaas viel Esmee twee keer, maar ze heeft zich hersteld met een mooie afsprong. Bij balk ging het wat minder, hier en daar wat valletjes. Maar Esmee en Sylvana lieten een mooie oefening zien. Als laatste waren ze aan de beurt bij vloer. Hier turnden alle meiden een hele mooi oefening. Sylvana pakte de tweede prijs, maar de rest van de meiden volgenden met een mooie 5e en 6e plek. In het tweede team zat Lintzy samen met een andere vereniging. Zij turnde Junior niveau F en liet mooie oefeningen zien. Ze behaalde op balk en vloer het op 1 na hoogste cijfer, een 10,300 en een 10,000. Als team eindigden ze op de 4e plaats, individueel eindigde ze op een mooi 2e plaats.

In de tweede wedstrijdronde kwamen Ilse en Dione in actie. Ilse turnde Senior niveau E. Ze liet een mooie vloeroefening zien en ook bij sprong werden beide sprongen goed uitgevoerd. Helaas viel ze twee keer tijdens haar balkoefening. Haar brugoefening verliep zoals gepland en liet ze een mooie oefening zien. Ze behaalde met haar team een mooie 3e plaats. Dione turnde Middenbouw  niveau 4. Ze zat in een team met 2 andere verenigingen. Ze turnde een goede wedstrijd. Ze liet een mooie brugoefening zien en ook haar 2 sprongen werden goed uitgevoerd. Ze behaalde op beide toestellen dan ook het op 1 na hoogste cijfer, een 11,650 en een 13,850. Als team deden ze het ook uitstekend, ze werden 1e. Dione werd individueel 6e.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Merle en Lieke. Zij turnden Middenbouw niveau 5 en zaten in een team met 2 andere verenigingen. Ook zij lieten mooie oefeningen zien. Op de balk deed Merle voor het eerst een radslag die ze mooi tot stand eindigde. Lieke liet een hele mooie vloeroefening zien waarbij ze een 12,400 scoorde, het op 1 na hoogste cijfer. Als team eindigden ze als 3e en individueel werd Merle 4e en Lieke 14e.

Het was een gezellige dag met mooie resultaten voor SGVenL