1e wedstrijd RWSC 9 maart 2024

2e Exloërmond, zaterdag 9 maart werden de 1e RWS C wedstrijd georganiseerd.

16 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee. Ze deden in verschillende nivo’s mee. In de middenbouw deden 3 teams mee in nivo 6, 7 en 8. Voor de bovenbouw was het een teamwedstrijd jeugd supplement H en jeugd/junior supplement G, maar zij konden ook individuele prijzen behalen.

In de 1e wedstrijd turnden de meisjes nivo 8 (Noortje), 6 (Floor, Tessa en Kaithly), jeugd suppl H (Florissa, Dany en Jesslyhn)en jeugd/junior suppl G (Mara, Lotte en Emmaly) hun wedstrijd. Voor een aantal meisjes was het hun 1e wedstrijd dus dat is altijd even spannend. Maar na het 1e toestel ging het al een stuk beter. De meisjes turnden hun oefeningen zo goed mogelijk, maar soms ging het toch iets minder goed dan ze zelf hadden gehoopt. Ondanks dat hadden ze er toch wel plezier in. Tijdens de prijsuitreiking was het verrassend hoe vaak er een team op het podium mocht plaatsnemen. Team nivo 6 en suppl G kregen de gouden medaille omgehangen. Ook waren er nog individuele medailles: Emmaly 1e plaats, Florissa 2e plaats en Mara 3e plaats.

Tijdens de 2e wedstrijd was het de beurt aan team middenbouw nivo 7 (Amy, Annely, Hadewych, Fleur, Jente en Meike). Ook in dit team was het voor een aantal meisjes hun 1e wedstrijd, spannend maar ze vonden het ook erg leuk. Het was leuk om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden als iemand iets moeilijk vond en hoe trots ze op elkaar waren als ze hun oefening hadden geturnd. Helaas kon dit team niet de 1e prijs in ontvangst nemen, omdat we niet genoeg juryleden konden leveren deden ze buiten mededinging mee. Dit was wel erg sneu voor het team, want ze hadden ruim 6 punten meer gescoord dan het team dat nu de 1e prijs behaalde. Ondanks dat was het weer een supergezellige en geslaagde dag. Henny was super trots op alle meiden en we gaan weer super hard trainen om op de volgende wedstrijd, die op 20 april in Westerbork wordt gehouden, ook weer zo goed mogelijk te kunnen presteren.