Turnwedstrijden turnsters SGVenL

Hollandscheveld, zaterdag werd de 1e RWS B turnwedstrijd gehouden. 7 turnsters van SGVenL deden aan deze wedstrijd mee.

Voor de senioren, junioren en jeugd E en F niveau was het vroeg opstaan. Om 8.00 uur vond de warm-up plaats. Ze turnden de wedstrijd op de toestellen sprong, brug ongelijk, balk en vloer. Het is tijdens de eerste wedstrijd altijd even aftasten hoe het gaat. Tijdens de trainingen liepen niet alle toestellen voor iedereen soepel, maar ze waren allemaal super gefocust om zo optimaal mogelijk te turnen. Over het geheel hebben ze het goed gedaan. Op de balk en aan de brug waren de uitersten tussen de turnsters wel erg groot. Esmee die een vloeiende oefening met een keurige radslag en zonder val turnde en hierop 1e werd en Lintzy die met een vervelende val haar oefening wel zo goed mogelijk vervolgde. Dione en Lisa die een redelijk stabiele oefening turnden. Aan de brug ongelijk ging het voor Lisa, Lintzy en Dione echt niet goed. Ze turnden alle drie een aantal elementen niet en verloren daardoor veel punten. Noa was over de 4 toestellen het meest stabiel. Helaas mist ze nog een element aan de brug, maar ze mocht toch de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de 2e wedstrijd turnden Lieke en Merle niveau 5. De voorbereiding voor Lieke was niet optimaal, want ze was de laatste week grieperig en kon niet trainen maar ze ging toch haar wedstrijd turnen. Voor het eerst deden de meisjes hun vloeroefening op muziek. Ze turnden beiden een mooie oefening. Lieke turnde voor het eerst een salto v.o. en Merle liet een mooie flikflak zien. Bij sprong ging de overslag bij Lieke niet helemaal goed en moest Henny ingrijpen. Gelukkig ging de 2e sprong beter. Merle turnde een keurige overslag en arabier. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Helaas mislukte het ophurken bij Lieke maar vervolgde haar oefening goed. Merle turnde stabiel. Na een ronde rust was als laatste toestel de balk aan de beurt. Ze waren hier beiden niet erg positief over, dus Henny moest ze wat moed inpraten. Dit heeft wel geholpen want ze turnden beiden een keurige stabiele oefening waarbij de handstand en radslag optimaal werden uitgevoerd. Hiervoor behaalde Lieke het hoogste cijfer binnen haar niveau en Merle de 2e plaats. Dus met het laatste toestel hebben ze de wedstrijd goed afgesloten. Met het team behaalden ze zelfs een podium plaats, ze kregen de zilveren medaille omgehangen.

Heerenveen, terwijl de turnster van de RWS B hun wedstrijd in Hollandscheveld turnden turnde Yvette Schlepers haar landelijke wedstrijd C niveau in Heerenveen. Dit was voor haar alweer de laatste wedstrijd. De zenuwen waren wel aanwezig want de voorgaande 2 wedstrijden waren niet helemaal naar wens gegaan. Deze wedstrijd ging het gelukkig op alle toestellen beter en was ze zelf tevreden en behaalde ze een keurige 12e plaats.

3e Districtswedstrijd Noord in Heerenveen

Zondag 21 januari hebben Chinouk Schlepers en Merle Bakker D niveau hun wedstrijd geturnd in Heerenveen. Helaas kon Cailyn op ’t Ende haar wedstrijd niet turnen omdat ze tijdens de vorige wedstrijd een blessure had opgelopen. Chinouk turnde 4 stabiele oefeningen. Ze was vooral tevreden over haar half in half uit over de Pegasus en over haar brugoefening. Hierop turnde ze een keurig los om en een oefening met slechts 1 stop. Merle turnde een mooie en redelijk stabiele oefening op de balk met een keurige flikflak. Helaas werd er erg zwaar gejureerd en viel het cijfer een beetje tegen. Tijdens het inspringen sprong ze geen Tsukahara, omdat ze elke keer niet uitkwam, gelukkig lukte het tijdens de wedstrijd wel. Helaas kwam ze tijdens de einduitslag net 2 punten tekort voor plaatsing van de landelijke halve finale.

Springwedstrijden 4 november in Beilen

In sporthal Drenthehal te Beilen werden op zaterdag 4 november de springwedstrijden gehouden. Twee groepen van SGVenL deden hier ook weer aan mee. Dit is altijd een leuke wedstrijd, omdat je als groep meedoet. De meisjes 9-12 jr, D nivo en de dames senioren, C nivo, lieten een serie sprongen zien op de toestellen minitrampoline en tumblingbaan.

De meisjes 9-12 jr, Dany, Merle, Floor, Kaithly, Tessa en Dione lieten met heel veel plezier mooie sprongseries zien. Helaas kwamen ze net tekort om de wisselbeker voor de 3e keer mee te nemen naar huis.

De senioren, Merle, Yvette, Manouk, Sylvana, Denise, Chinouk, Cailyn, Noa, Lisa, Lintzy en Melanie lieten met 6 wisselende springers ook mooie sprongseries zien. Helaas was er onduidelijkheid over het maximaal aantal turnsters. Hierdoor kreeg deze groep 1.5 punten aftrek. Hierdoor hebben ze de beker voor de tumblingbaan helaas niet mee naar huis genomen. Het was een super geslaagde dag.

1e Wedstrijd district Noord in Eelde

Zondag 19 nov hadden 3 turnsters van SGVenL hun 1e wedstrijd van dit seizoen. In de 2e ronde turnden Cailyn op ’t Ende en Chinouk Schlepers, senior suppl D, hun wedstrijd. Ze begonnen op vloer en lieten beiden een goede oefening zien. Bij sprong lieten ze beiden een keurige half in en half uit zien. Daarna was de brug ongelijk aan de beurt. Tijdens het inturnen lukte bij Cailyn een onderdeel niet en hierdoor besloot ze dat ze dit toestel niet ging turnen. Chinouk zag ook wel een beetje tegen haar brugoefening op, maar tijdens de wedstrijd turnde ze de elementen toch optimaal. Tot slot turnden ze hun balkoefening. Cailyn turnde een mooie arabier tot stand en bij haar afsprong radslag-salto a.o kwam ze helaas naast de mat. Chinouk turnde wel alle elementen maar de oefening liep niet soepel door en helaas had ze ook nog een val. Al met al na een korte voorbereiding turnden beiden een keurige wedstrijd. Chinouk werd uiteindelijk keurig 6e van de 20 turnsters.

In de 3e ronde moest Merle Bakker, junior suppl D, haar oefeningen laten zien. Ze begon met het lastigste onderdeel voor haar, balk. Ze turnde een mooie oefening met een keurig sprong combinatie en een flikflak tot stand. Ze had na haar balkoefening wel weer last van haar enkel. Blessure die al langere tijd opspeelt. Haar vloeroefening startte ze niet helemaal naar wens, want de gestrekte salto a.o met schroef voerde ze niet echt goed uit. Maar ze vervolgde haar oefening goed en sloot af met een keurige overslag-gestrekte salto. Daarna kwam de twijfel over de sprong over pegasus. Wel of niet een tsukahara gehurkt. Maar de wedstrijddruk geeft Merle altijd weer iets meer power dus ze koos toch voor de tsukahara en hierbij kwam ze ook netjes tot stand met een paar hupjes achterwaarts. Super tevreden dat het zo goed lukte. Als laatste liet ze een keurige brugoefening zien. Merle behaalde de 7e plaats van de 28 turnsters. De 1e wedstrijd heeft de turnsters een positief gevoel gegeven en nu kunnen ze zich weer voorbereiden voor hun 2e wedstrijd op 17 dec wederom in Eelde.

Dinsdag 24 oktober Gyminstuif

Dinsdag 24 oktober vindt weer de gyminstuif plaats in sporthal ‘t Noorderslag in Slagharen.

Tijden13:30 tot 15:00 uur groep 1 t/m 4 basisschool
15:15 tot 17:00 uur groep 5 t/m 8 basisschool

Kosten: 1 euro

Het is dus voor iedereen van de basisschool. Kom gezellig samen met je vriendjes of vriendinnetjes. Neem wel je sportkleding mee. Wij hopen jullie dan te zien!

Gymnastiekvereniging SGV&L

Turnsters SGVenL succesvol tijdens meerkamp- en toestelfinales.

Hoogeveen, 13 turnsters van SGVenL hadden zich voor de meerkamp- en toestelfinales turnen in sporthal Het Activum geplaatst. In totaal werden er 14 medailles bij de turnsters omgehangen.

In de 1e ronde waren Lisa, Noa, Sylvana Senior F, Mara Junior H, Lotte en Emmaly Jeugd H aan de beurt. Diegene die zich hadden geplaatst voor de meerkamp moesten de oefeningen op alle 4 de toestellen turnen: sprong, brug, balk en vloer. Anderen hadden zich alleen geplaatst voor bepaalde toestellen. Lisa had zich geplaatst voor de meerkamp en behaalde hiervoor een mooie 2e plaats. Ook kreeg ze nog 3 medailles omgehangen voor de toestellen brug 1e, sprong 2e en vloer 3e. Noa behaalde 2 medailles voor toestel balk 3e en sprong 1e. Sylvana had zich alleen geplaatst voor de brug, maar helaas lukte de zwaaikip niet en moest ze het toestel verlaten. Emmaly en Lotte hadden zich ook geplaatst voor de meerkamp. Emmaly kreeg de zilveren medaille omgehangen. Ook kwam ze nog op het podium voor toestel balk 2e. Lotte behaalde de 1e plaats voor toestel brug. Mara had zich alleen geplaatst voor 3 toestellen. Zij behaalde een 100% score, want zij stond voor alle toestellen op het podium. Vloer 1e, sprong 1e en balk 3e.

In de 2e ronde turnden Fleur, MB nivo 8, Amy en Marye, MB nivo 7 hun oefeningen. Voor de turnsters in de Middenbouw was er alleen de meerkamp finale. De meiden hadden er veel plezier in en turnden een mooie wedstrijd. Marye behaalde de zilveren medaille en Fleur stond zelfs op het hoogste podium, de gouden medaille.

In de laatste ronde, van deze lange wedstrijddag, was het de beurt aan Merle, MB nivo 5, Tessa, Floor en Dany, MB nivo 6. Ook zij turnden allemaal een keurige wedstrijd, maar kwamen helaas tekort voor het podium.

Het was weer een super geslaagde dag voor de turnsters van SGVenL. Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Nog een aantal weken trainen en daarna genieten van de zomervakantie.

Eerste 2 avonden A4daagse al groot succes!

De eerste 2 avonden van de A4daagse zitten erop en zijn een groot succes! Lekker wandelweer en mooie routes. De 1e avond liepen de 5 kilometer wandelaars via de Witmanweg richting de Belt en weer terug naar Slagharen. De 10 en de 15 kilometer liepen nog wat verder richting de Braambergerweg. De 2e avond ging door het Attractiepark en over de camping. De 5 kilometer wandelaars gingen vervolgens weer terug richting Slagharen en de 10 en 15 kilometer wandelaars liepen vervolgens nog richting en door Lutten. Vanavond lopen de wandelaars richting Schuinesloot. Deze 2 avonden waren al ruim 500 wandelaars die meededen en als u zin heeft kunt u zich vanavond nog inschrijven bij de sporthal ‘t Noorderslag en nog 1 of 2 avonden meelopen.

Podium plaatsen voor alle turnteams van SGVenL

Meppel, zaterdag 13 mei werden de teamfinales van regio Drenthe gehouden in sporthal Koedijkslanden. Dit waren de teamfinales voor de midden- en bovenbouw van Noord en Zuid. 3 teams van SGVenL hadden zich hiervoor geplaatst.  

’s Morgens waren Amy Fehrmann, nivo 7 en Dione Mecklenfeld, nivo 4 aan de beurt. Amy turnde samen met 2 turnsters van Eugenia in één team en Dione was samen met 4 turnsters van FC Meppel één team. Per toestel werden de cijfers van de 3 beste turnsters van een team bij elkaar opgeteld en zo werd dus de eindscore over 4 toestellen berekend. Amy turnde op alle toestellen een goede wedstrijd. Helaas verliep het bij Dione iets minder. Tijdens het inturnen aan de brug ongelijk kreeg ze een flinke diepe blaar. Deze snel ingetaped en toch maar begonnen met de oefening. Pijn verbijtend turnde ze een mooie oefening waarbij beide kippen ook nog lukten. Gelukkig had ze daarna een ronde rust. Ze herpakte zich daarna redelijk, maar was zelf niet helemaal tevreden. Amy behaalde met haar team een 3e plaats en Dione werd met haar team zelfs 1e.  

In de 2e ronde was het de beurt aan Dany, Tessa, Jill, Floor en Kaithly, nivo 6. Ze vonden het toch wel weer een beetje spannend, maar startten allemaal super goed op de vloer. Op sprong en brug lieten ze ook keurige oefeningen zien. En als laatst dan ook nog die lastige balkoefening. Dit ging helaas niet bij iedereen goed. Ze waren dan ook helemaal verrast dat ze zelfs op het hoogste podium mochten staan, 1e!  

Weer een geslaagde wedstrijddag voor SGVenL. 

Een grote groep turnsters van SGVenL gaan zich nog eenmaal voorbereiden voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Dit is een meerkamp- en toestelfinale van regio Drenthe op zaterdag 10 juni in Hoogeveen. 

Alle teams van SGV&L behalen podiumplaats!!!

Hoogeveen, zaterdag 22 april werd de 2e RWS C wedstrijd gehouden in sporthal Het Activum. Van SGV&L deden hier 16 turnsters aan mee.

In de 1e ronde waren de meiden jeugd supplement H: Lotte Kievits, Demi Berg, Emmaly vd Hoven, Mara Bakker en Luna Bakker, junior supplement G: Meike Zandman en middenbouw nivo 7: Amy Fehrman en Marye Venema aan de beurt. Er werd geturnd op balk, vloer, sprong en brug ongelijk. De meiden zijn wel gespannen, maar de spanning overheerst niet. Er wordt optimaal geturnd door iedereen op de toestellen. Alleen aan de brug ongelijk ging het niet voor iedereen helemaal naar wens. Maar vol trots stonden de meiden jeugd suppl H en middenbouw nivo 7 op het podium om de gouden medaille omgehangen te krijgen. Voor de bovenbouw is het ook een individuele wedstrijd en Lotte Kievits behaalde hier de 1e plaats.

In de 3e ronde turnden de meiden middenbouw nivo 8: Philou Valentijn, Fleur Bultink en Jesslynh Timmermans en nivo 6: Dany Belt, Tessa Berg, Jill Haverkort, Floor Willemstein, Kaithly Timmermans. Deze meiden hadden er veel plezier in om hun oefeningen te laten zien. Al is de spanning voor de balk, het toestel waar ze nu als eerst op moesten turnen, altijd iets meer dan voor de andere toestellen. Maar gelukkig startten ze allemaal goed en turnden ze een mooie wedstrijd. Ook deze meiden stonden allemaal op het podium. Meiden nivo 8 een 2e plaats en de meiden nivo 6 een 1e plaats.

Het was weer een super geslaagde dag voor gymvereniging SGV&L.