Avond4daagse 2021

Met trots presenteren wij:

Avond4daagse Home Edition

Van 29 maart – 30 juni 

Kom lekker in beweging en verdien jouw officiële Avond4daagse medaille

Mis hem niet!

Home edition 2021

Samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) presenteren wij als organisatie van de plaatselijke Avond4daagse de Avond4daagse – Home Edition. Alle deelnemers lopen hun eigen route vanaf hun zelfgekozen startlocatie en op hun eigen moment. Hierbij geholpen door de speciale app van eRoutes. Deze maakt de persoonlijke routes aan en houdt deze onderweg bij. En de app verrast de deelnemers tijdens het wandelen met leuke berichten!

Aanmelden

De Avond4daagse – Home Edition duurt van 29 maart t/m 30 juni 2021. Deelname aan dit evenement kost €6,50. Kijk voor meer informatie op: https://www.avond4daagse.nl/ In de agenda kunnen deelnemers zoeken op plaats ( zoek naar Slagharen) en zo inschrijven bij hun plaatselijke Avond4daagse – Home Edition.

Gyminstuif

Dinsdag 13 oktober was weer de jaarlijkse gyminstuif in de sporthal. Gelukkig kon deze middag wel doorgaan. De tumblingbaan, grote trampoline, evenwichtsbalken, brug ongelijk, de familieschommel en nog veel meer toestellen stonden klaar. In de eerste groep waren ruim 40 kinderen. Ze werden in groepjes verdeeld en mochten langs alle toestellen. Halverwege was er voor iedereen ranja en een koekje. De tijd vloog voorbij en om 3 uur was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. De 2e groep stond al klaar om te beginnen. Deze groep bestond ook uit ruim 40 kinderen. Deze werden ook in groepjes gedeeld en gingen langs alle toestellen. Vele salto’s en schroeven waren te zien. Je kunt wel zien dat freerunning een populaire sport is onder de jongens. Halverwege was er voor deze groep ook ranja en een koekje. Het laatste half uur mocht iedereen nog vrij over de toestellen. Het was weer een zeer geslaagde middag.

PIETENGYM IN LUTTEN

Dinsdag 3 december was het dan eindelijk zover. Pietengym!! De zaal was mooi versierd, de toestellen en de tumblingbaan stonden klaar en de juf had voor iedereen een pietendiploma waarop je stempels moest verzamelen. Als eerste mocht de schoen gezet worden en tot onze grote verrassing kwam er ook een piet bij ons op bezoek. Eerst wel een beetje spannend, maar na een spelletje wilde iedereen met de piet mee gymmen. De kinderen en de piet moesten zwaaien van dak naar dak, pakjes goed bezorgen, cadeautjes door de schoorsteen gooien, pepernoten transport en nog veel meer. Het leukste was wel zo snel mogelijk verstoppen en dat konden de kinderen heel goed. Aan het eind van de les was er voor alle kinderen en de piet een pietendiploma en er zat ook wat lekkers in de schoen. Het was weer een erg gezellige en leuke middag.

1e PLAATSINGSWEDSTRIJD TURNSTERS SGVenL

Hoogeveen, zaterdag 14 dec hadden 3 turnsters van SGVenL hun 1e plaatsingswedstrijd. Deze kwam wel erg onverwachts, want ze zouden pas in januari hun wedstrijd turnen. Maar dan is er geen zaal beschikbaar, dus alles na voren geplaatst naar dit weekend. De voorbereiding  voor Yvette en Chinouk Schlepers (senior C) en Merle Bakker (pupil 2 N3) dus iets korter dan verwacht. De meiden turnden hun wedstrijd in de 3e ronde. Dit was voor Merle haar 1e wedstrijd op dit nivo, dus ze was erg gespannen. Ze moest op de balk beginnen en helaas kwam ze 2x naast de balk, maar gelukkig herstelde ze zich goed en ging ze dapper verder. De volgende toestellen verliepen goed. Met haar vloeroefening behaalde ze zelfs de 4e plaats. Ook Chinouk en Yvette turnden hun wedstrijd optimaal. Chinouk behaalde voor haar half in – heel uit over de pegasus een keurige 2e plaats. In de eindklassering kwam ze precies in het midden terecht, een 11e plaats. Yvette behaalde voor haar brugoefening ook een 2e plaats. Tijdens het inturnen op de pegasus behaalde ze haar tsukahara gehurkt keurig tot stand, maar tijdens de wedstrijd ging het helaas mis. Ze behaalde slechts een 21e plaats, ook haar vloeroefening werd zeer laag gewaardeerd. De meiden weten nu op welke toestellen ze zich moeten verbeteren en gaan hiervoor hard trainen. De 2e plaatsingswedstrijd wordt gehouden op 8 februari in Dalen.

Uitreiking bioscoopkaartjes voor verkopers GCA

Dinsdag 3 december werden de kinderen niet alleen verrast met pieten die op bezoek kwamen en voor iedereen wat lekkers bij zich hadden, maar de pieten hadden ook de bioscoopkaartjes bij zich voor de verkopers van de loten van de Grote Club Actie die meer dan 15 lootjes verkocht hadden. Ze waren er allemaal erg blij mee!!

Zeer geslaagde gyminstuif

Dinsdagmiddag 22 oktober was weer de jaarlijkse instuif in de sporthal in Slagharen. De tumblingbaan, de grote trampoline, de evenwichtsbalken, de brug ongelijk, het verhoogde vlak, de brug gelijk, het bok springen, minitrampoline springen, trapeze zwaaien en de familieschommel stonden allemaal klaar om uitgeprobeerd te worden. En het was maar goed ook dat er zoveel klaar stond, want er waren meer dan 70 kinderen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en mochten met hun begeleidsters mee langs alle toestellen. De kinderen waren allemaal druk bezig en probeerden van alles uit. De tijd vloog voorbij. Halverwege was er nog ranja en een koekje voor iedereen. Na anderhalf uur was het jammer genoeg alweer tijd om te stoppen. De kinderen vonden de instuif allemaal erg leuk. Ondertussen stonden de oudere kinderen al klaar om te beginnen. Dit was ook weer een grote groep van ruim 50 kinderen. Deze kinderen mochten zelf weten op welke toestellen ze wat gingen doen. De favorieten waren toch wel de familieschommel, tumblingbaan en de grote trampoline. Er werden diverse salto’s gesprongen en de schommel was de hele middag bezet. Halverwege was er voor deze kinderen ook ranja en een koekje. De tijd vloog voorbij. Het was een zeer geslaagde, sportieve en gezellige middag.

BERICHT OVER DE LESSEN VAN DINSDAG 27 AUGUSTUS!

De lessen Slagharen gaan komende dinsdag niet door in verband met de verwachte warmte! De selectie op donderdag 29 augustus gaat wel door.

In Lutten gaan de lessen wel door, maar ipv gymlessen worden er waterspelletjes gedaan in de achtertuin van juf Annet, Ahornstraat 17 in Lutten. Doe zwemkleding aan en neem een handdoek mee. Je kunt namelijk nat worden!!