Landelijke- en districtswedstrijd turnsters SGV&L

Zierikzee, zaterdag 12 nov. had turnster Yvette Schlepers van SGVenL een lange reis gehad voordat ze daadwerkelijk haar 1e plaatsingswedstrijd Senior C supplement voor de landelijke wedstrijd kon turnen. Ze startte op vloer en hier turnde ze een mooie oefening met alle vereiste elementen erin. Daarna turnde ze over de pegasus een tsukahara gehurkt mooi tot stand.  Tijdens haar brugoefening ging ze in de positieve flow verder. Helaas werd de verbinding radslag-arabier op de balk niet geteld en mist ze nog een element achterwaarts. Hierdoor mist ze een volle punt op haar eindcijfer. Ze behaalde een keurige 6e plaats van de 22 turnsters.

Eelde,  zondag 13 nov. turnde Merle Bakker van SGVenL haar 1e districtswedstrijd Jeugd supplement D in Sporthal Groote Veen. Haar 1e toestel was sprong op pegasus. Sinds kort springt ze een tsukahara gehurkt, dus dit was de 1e keer dat ze dit ook ging uitvoeren tijdens een wedstrijd. Tijdens het inturnen kwam ze nog wat ruimte tekort om goed op haar voeten te landen. Tijdens de wedstrijd had ze toch iets meer power en kwam ze keurig tot stand. Haar brug oefening ging ook goed, maar helaas beoordeelde de jury dat 2 samenstellingseisen niet telden en hierdoor had ze maar 5 elementen geturnd en kreeg ze een neutrale aftrek van 4 punten. Daarna ging ze sterk door op de balk. Een keurige flikflak en arabier en de combinatie sprongen gingen ook goed. Tot slot mocht ze haar vloeroefening turnen en hier liet ze zien dat ze de schroef goed beheerst en dat ze een mooie complete oefening turnt. Ze behaalde de 15e plaats van 24 turnsters.

Beide turnsters en hun trainster gingen tevreden naar huis. Ze weten nu waar ze extra op moeten trainen voor ze hun 2e wedstrijd hebben.